Advies TPM

Wat is Total Productive Maintenance?
Total Productive Maintenance (TPM) draait, met zijn oorsprong in het onderhoudsmanagement, om productiviteitsverbetering. Daarbij is optimalisatie van machinebeschikbaarheid (minder storingen!) het primaire aandachtspunt. Een effectieve methode voor een machinepark dat onvoldoende presteert of waarvan de onderhoudskosten de pan uitrijzen. TPM is uitgegroeid tot een procesmanagementmethode die breed kan worden toegepast. Ook als, naast de machinebeschikbaarheid, logistieke of menselijke factoren een rol spelen.

Betrokken medewerkers
TPM gaat gepaard met een sterke betrokkenheid van de werkvloer. Medewerkers verbeteren in kleine, multidisciplinaire teams stap-voor-stap de overall equipement effectiveness van hun machines. Zo wordt onderhoud beheersbaar, ook omdat het mede wordt uitgevoerd door operators van een productielijn. Met 1e lijnsonderhoud versterk je het verantwoordelijkheidsgevoel van medewerkers voor hun machines én reduceer je kosten.

Doorpiet© en TPM
Doorpiet© past de beginstappen van TPM snel en doeltreffend toe. Hij boekt op korte termijn duidelijke resultaten. Zeker ook interessant voor het Midden- en Kleinbedrijf (MKB), dat niet altijd de mogelijkheden heeft om TPM integraal toe te passen.